Intake

De haptotherapeutische begeleiding start met een intake, een kennismakingsgesprek. Dit is precies wat het woord zegt. We maken kennis met elkaar. We bespreken wat je vraag is en wat het doel van de begeleiding kan zijn.
Je krijgt informatie over haptotherapie, wat het is en hoe het werkt en wat het kan betekenen voor jou en je vraag of probleem.

Hoe gaan de sessies?

In de sessies die volgen op de intake kun je ervaren wat het voor jou betekent om vanuit je gevoel naar je vraag of je probleem te kijken. Zo kun je op een andere wijze helderheid krijgen over je vraag of problematiek. Je ontdekt nieuwe mogelijkheden, nieuwe kansen.

De begeleiding is in het bijzonder gericht op jouw vraag. Hoe je signalen kunt verstaan en hoe je ermee om kunt gaan. Hoe je in het leven staat. Hoe je balans is tussen rationeel weten en gevoelsmatig weten. Pas je je bijvoorbeeld snel aan anderen aan, of kun je jezelf zijn en je daarmee inpassen in de wereld om je heen.
De begeleiding kan bestaan uit gesprek, en ervaringsoefeningen. Je ontdekt wat voelen voor jou betekent in relatie tot jouw vraag.

De afspraken vinden in het begin meestal met een tussenpoos van 10 tot 14 dagen plaats. Elke afspraak duurt 50 tot 60 minuten.
Voor haptotherapie is geen verwijzing van een arts nodig. Haptotherapie is rechtstreeks toegankelijk.

Haptotherapie wordt, gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekering in de aanvullende verzekering. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de polis die u kiest. U betaalt de kosten voor haptotherapie rechtstreeks aan de praktijk. Voor uw vergoeding kunt u zelf een declaratie bij uw zorgverzekering indienen.
Op de website van de beroepsvereniging voor haptotherapeuten, de VVH, ziet u via deze link, een actueel overzicht van de vergoedingen die de verschillende zorgverzekeraars in hun polis bieden.

Nieuws