Als strategisch manager of lijnmanager heb je ambitie, je hebt persoonlijke doelstellingen, van je bedrijf of organisatie heb je een opdracht, je medewerkers verwachten betrokken en sociaal leiderschap. Hoe blijf je hiermee in balans met jezelf, je organisatie en je sociale leven?

Een manager werkt in een steeds sneller veranderende omgeving. Dat is zijn ‘speelveld’.
Van een manager wordt verwacht dat hij initiatief neemt. Dat hij duidelijk leidinggeeft, dat hij vasthoudend is. Dat hij krachtig op durft te treden, besluitvaardig is, veranderingsprocessen initieert, verantwoordelijkheid neemt, problemen aan de orde stelt en knopen doorhakt.
Tegelijkertijd wordt van de manager verwacht dat hij zijn medewerkers motiveert en stimuleert. Dat hij ziet waar zijn medewerkers behoefte aan hebben en dat hij daar in elke situatie op een gepaste manier mee om kan gaan. Hij moet zich hiervoor naar zijn medewerkers toe open durven stellen, kunnen luisteren en geduldig zijn. Geborgenheid bieden. Zijn zachte en warme kant laten zien. Een kwetsbare leider durven te zijn.

Dit is de paradox van de moderne manager: cognitief, analytisch, zakelijk ingesteld, strategisch inzicht en tegelijkertijd sociaal en emotioneel leiderschap tonen.

Hoe blijf je hierbij loyaal naar, je zelf, je eigen ambitie, je opdracht als manager, de organisatie en je medewerkers?
Wat vraagt dit van de balans tussen verstand en gevoel?
Wanneer mag het verstand of juist het gevoel in een specifieke situatie zwaarder wegen.
Hoe doe ik dat?
Durf ik mij als manager zo te tonen?

Haptotherapeutische begeleiding voor jou als manager helpt om je balans tussen verstand en gevoel te ontdekken, in situaties die er voor jou toe doen. Het maakt duidelijk wat dit voor jou betekent.
Je kunt het je eigen maken. Je eigen talenten optimaal leren aanspreken. Ook voor jou voelt dit goed. Het helpt je om zelf in balans te komen, om gezond te zijn, om te ervaren dat je als mens en manager in balans bent. Dan kun je ‘jouw speelveld’ ook op een meer speelse manier kunt benaderen.
Zo hoeft je werk als manager, leidinggevende geen last te zijn. Dan ligt overbelasting of burn-out niet op de loer.
Zo kun je je vrij bewegen, op je eigen manier, je persoonlijkheid en je functie als manager passen dan op een natuurlijke manier bij elkaar.

Nieuws