Voor de sporter is het mooi als het lichaam precies doet wat nodig is. Als het lichaam als het ware vanzelf luistert. Ondanks de forse inspanningen die de sport vraagt ervaar je het lichaam als natuurlijk, als moeiteloos en ongedwongen.

Je lichaam is een instrument waarvoor je geen moeite moet doen om het te besturen. Je bent één met je lichaam. Dat is vorm, topvorm. Het lijkt soms ongrijpbaar. Maar het is genieten als het er is.
De sporter in topvorm is één met zijn lichaam en ook met zijn teamgenoten en zijn omgeving. Hij heeft vertrouwen in zijn talenten en durft deze te laten zien.

Als de ‘vorm’ er niet is, kun je als sporter en als trainer het idee hebben dat je nog harder moet werken, aan techniek, tactiek of conditie. Je gaat nog meer je best doen. En toch weet je eigenlijk dat dit niet altijd werkt, of niet voldoende is.
Kennelijk speelt er nog iets anders, en daar heb je ook talent voor. Je gevoelsvermogen. Je staat met je gevoel in contact met jezelf en met je omgeving. Sport is gevoel, emotie en beleving.

Sport-haptotherapie

In de sport-haptotherapeutische begeleiding ontdek je wat je gevoelsvermogen voor jou betekent. Dit is van belang voor jouw beleving van de sport en je sportprestaties. Dit is onontbeerlijk, om te genieten van sport en voor echte topvorm.

De sport-haptotherapeutische begeleiding begint met een inleidend gesprek, een intake. Daarin verkennen we wat de sport voor jou betekent en hoe haptotherapie hierin van waarde kan zijn. In de sessies die hierop volgen ervaar je hoe je tijdens de sport met jezelf, met je lichaam en met anderen omgaat. Je ontdekt, wellicht op een nieuwe manier, wat spanning en prestaties met jou doen. Wat jouw eigen sportbeleving is. Je leert wat spanning, prestaties en grenzen voor jou betekenen.

De sport-haptotherapeutische begeleiding ondersteunt je in je zelfvertrouwen, bij het presteren onder druk, je wordt minder blessuregevoelig en je ontdekt wat remmende factoren zijn voor jou in je sport en hoe je hier anders mee om kunt gaan.

Sport-haptotherapeutische begeleiding richt zich niet alleen op klachten of problemen die je ervaart in de sport. Het is een persoonlijke ontwikkeling van jou en voor jou als sporter in het bijzonder.

Nieuws