Verlies hoort bij het leven.
Ieder mens krijgt vroeg of laat in zijn leven te maken met verlies en rouw. Er zijn vele vormen van ingrijpend verlies zoals verlies van dierbaren, een kinderwens die niet wordt vervuld, verlies van werk, of verlies van gezondheid.

Een groot verlies maakt dat alles in een ander daglicht komt te staan. Wie jij zelf bent, je relaties, je werk en je leven. En dan is er nog de omgeving die vaak ook niet zo goed weet hoe hiermee om te gaan. Naast verdriet geeft dat wellicht verwarring, boosheid of een gevoel van eenzaamheid.
Rouw is een gezonde reactie op verlies.

Haptotherapie kan steun bieden bij verlies en rouw.
Haptonomie geeft tijd en ruimte om stil te staan bij jou en met name jouw gevoel. Zonder te oordelen of iets te willen oplossen. Zo komt er ruimte voor jouw verhaal, voor jouw verlies. Zo kun je stilstaan bij jouw gevoelens in relatie tot je verlies. Zo geef je de betekenis aan het verlies die het verdient. Je ontdekt hoe jij om kunt gaan met jouw verdriet met jouw verlies. Je durft het verlies het rouwen aan te gaan. Rouwen is een werkwoord. Omgaan met verdriet, rouwen, kost energie. Het is hard werken als het ware. Rouwen is een normale reactie op verlies. Maar het is niet altijd vanzelfsprekend dat we het gaan doen. Haptotherapie kan je hierbij helpen. Zo kun je leren om te rouwen. Het verlies te leren dragen. En in respect met het verlies verder te leven.

Nieuws