Over Peter Claessen

Ik ben Peter Claessen. Ik ben geboren in Limburg, daar liggen mijn wortels. Sinds 1986 woon ik in Lelystad, samen met mijn vrouw. Onze drie kinderen zijn in Lelystad geboren en zijn inmiddels zelfstandig.

Mijn opleiding tot fysiotherapeut heb ik in Limburg gevolgd. Ik heb voortdurend nascholingen gedaan. Speciaal wil ik hiervan graag ontspanningstherapie en haptonomie noemen.
Met ontspanningstherapie geef je jezelf de kans om te onthaasten. Zo kun je ontsnappen aan de dagelijkse hectiek.
Haptonomie helpt je om weer vertrouwd te worden met je lichaam en je gevoel.

Ik heb uitgebreide werkervaring als fysiotherapeut, haptotherapeut, als leidinggevende ‘teammanager in de zorg’ en als docent fysiotherapie en haptonomie. Tevens heb ik bestuurlijke ervaring in het onderwijs en in de sport.
Bij korfbalvereniging Exakwa in Lelystad ben ik al jaren als vrijwilliger actief. Veel rollen komen hier bij elkaar, van blessurebehandeling tot sportspecifieke training en individuele begeleiding.

Mijn nieuwsgierigheid naar het lichaam, hoe het functioneert, hoe het beweegt en hoe je kunt zorgen dat het gezond wordt, vormden mijn drijfveer om fysiotherapie te gaan studeren.

Als fysiotherapeut leer je om mensen te activeren om zo lichamelijke klachten te verminderen, te herstellen van een blessure, of de conditie te verbeteren.
Net zo belangrijk is het echter om je lichaam en je geest rust te gunnen. Om ‘even niets te hoeven doen’. Activiteit moet regelmatig afgewisseld worden met rust. Anders raak je overbelast. Het is niet vanzelfsprekend dat wij ons rust gunnen, om te ontspannen. Om cliënten dit te kunnen bieden, heb ik mij gespecialiseerd in ontspanningstherapie.

Al snel stelde ik mij een nieuwe vraag, ’wat beweegt mensen?’. Dit was voor mij aanleiding om mij te verdiepen in de haptonomie. Bij het Wetenschappelijk Instituut voor Haptonomie ben ik opgeleid. Sinds 1997 ben ik haptotherapeut.

Aanvullend heb ik in 2016 ook nog de opleiding tot haptotherapeut van Instituut voor Toegepaste Haptonomie, het I.T.H., in Nijmegen gevolgd.
In mijn praktijk kan ik hierdoor de kennis, inzichten en werkwijzen van beide opleidingen integreren.

Haptonomie is van betekenis in alle contacten tussen mensen. Voor mij is haptonomie van betekenis in mijn persoonlijke leven, mijn contacten met anderen en in mijn werk als fysiotherapeut, manager, bestuurder en natuurlijk als haptotherapeut.
Elke situatie in je leven kun je bezien vanuit haptonomisch perspectief. Dat maakt het mooi.

In Praktijk de Kwintessens ondersteun ik met mijn expertise en ervaring in fysiotherapie, ontspanningstherapie en haptotherapie mensen bij hun specifieke hulpvraag.
Deskundig, met aandacht voor u en zonder haast.